פרי הפסיפלורה מקורו בדרום אמריקה . שמו העברי "שעונית" בזכות מראה פרחיו .
פרי הפסיפלורה גדל בישראל במטעים ובגינות פרטיות. הפרי אהוב בשל הארומה המיוחדת
שלו.
בתחילת המילניום החל האגרונום גדעון אדר לגדל את הפרי בקיבוץ געתון ובהמשך לייצר שיכר בעל ארומה מדהימה.
שיכרי הפסיפלורה הם המוצר המוביל ביקב שלנו.
קיימים שלושה סוגים:
שיכר פירותיי המכיל מחית פסיפלורה והוא בעל ארומה חזקה ושעור אלכוהול של 15%.
שיכר זה הוא משקה קינוח נפלא.
שיכר צלול עם 16.5% אלכוהול המשמח לב הלוגמים אותו
וגולת הכותרת, יין פסיפלורה פרמיום המעוטר במדליות זהב וזהב כפול. מיוצר כולו בתסיסה טבעית עם בשומת נהדרת ברמת אלכוהול של 12% .
הפרי עצמו עשיר בוויטמין A וויטמין C ורבים מיחסים לו סגולות של מעורר תאווה טבעי.
תתרווחו עם גביע שיכר פסיפלורה שלנו , תיהנו ותירגעו.